NOS SportAangepast

Brady klaar voor achtste Super Bowl, peinst nog niet over stoppen

Amerika maakt zich op voor Super Bowl

Amerika maakt zich op voor de Super Bowl, de finale van het American football-seizoen. Zondagnacht is het zover, maar nu al is de football-koorts flink opgelopen. Met de gebruikelijke voorbeschouwingen, plagerijtjes van de finalisten onderling en - alweer - Tom Brady.

Hij wil komende zondag voor de zesde keer de Super Bowl winnen. Brady, quarterback van de New England Patriots, is inmiddels 40 jaar. Toch wil hij niets weten van een afscheid van de sport.

"Ik hou ervan om te spelen. Hopelijk kan ik nog een tijdje doorgaan. Er kan natuurlijk van alles gebeuren, maar ik blijf spelen zolang ik dit hoge niveau kan vasthouden."

Brady staat met de Patriots komende zondag tegenover de Philadelphia Eagles. "Ze zijn het beste team waartegen we dit jaar gespeeld hebben. Deze week is hectisch, maar mijn ervaring helpt me om gefocust te blijven."

'We worden elke dag beter'

Trainer Bill Belichick van de Patriots prijst zijn spelers. "Ze werken er elke dag keihard voor, we worden nog altijd elke dag een beetje beter. Ze verdienen het om hier te staan."

Vorig jaar won Brady zijn vijfde Super Bowl na een indrukwekkende inhaalrace tegen Atlanta Falcons. Een achterstand van 28-3 werd door de Patriots in de extra tijd omgebogen in een overwinning: 34-28. Brady eiste de hoofdrol voor zich op: hij wierp bij de start van de verlenging de bal direct naar James White die zijn derde touchdown van de avond scoorde en de zege binnenhaalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl