Patriots stunten in Super Bowl met historische comeback

Aangepast
EPA

De 51ste editie van de Super Bowl is op weergaloze wijze gewonnen door New England Patriots. De american footballers van coach Bill Belichick maakten tegen Atlanta Falcons een 28-3 achterstand goed en wonnen na extra tijd met 34-28.

Held van de avond was Tom Brady, die met zijn vijfde Super Bowl-zege het record van Charles Haley (1989-1996) evenaarde. Ook voor de Patriots is het de vijfde zege. Alleen Pittsburgh Steelers (6) ging vaker met de Vince Lombardi-trofee aan de haal.

Falcons aanvankelijk superieur

Voor Atlanta waren de druiven zuur. De Falcons, die nog nooit kampioen werden, waren lange tijd superieur. Quarterback Matt Ryan strooide met heerlijke passjes en in de derde periode stond het al 28-3.

Matt Ryan verstuurt een pass EPA

In de wetenschap dat er in de Super Bowl nog nooit een ploeg won na een achterstand van meer dan tien punten, leek het duel gespeeld.

Brady staat op

De 39-jarige Brady was lange tijd onzichtbaar, maar wist zijn draai toch te vinden. De ene na de andere pass kwam aan, de touchdowns volgden elkaar in rap tempo op en een minuut voor tijd werd het 28-28 en was de eerste verlenging in de Super Bowl-historie een feit.

New England won daarna de toss, kreeg de bal en mocht als eerste op jacht gaan naar de winnende touchdown. Brady deed dat met verve en vond James White, die met zijn derde touchdown van de avond de ongelooflijke comeback bekroonde.

1/3De winnende touchdown van James White EPA
2/3Tom Brady met de Vince Lombardi Trophy AFP
3/3Kyle Van Noy viert het winnen van de Super Bowl EPA

De toss voor de wedstrijd werd gedaan door oud-president George Bush senior. De 92-jarige Bush, die geregeld de Houston Texans aanmoedigt, kreeg een staande ovatie van de tienduizenden aanwezigen.

Lady Gaga

In de rust viel er, zoals altijd bij de Super Bowl, genoeg te genieten. De half time show in het NRG Stadium in Houston werd verzorgd door Lady Gaga, die haar entree maakte met een sprong vanaf het stadiondak en ook in de twaalf minuten daarna voor het nodige spektakel zorgde.

Gaga, een fel tegenstandster van Donald Trump, zong de patriottische nummers God Bless America en This Land is Your Land, die eraan herinnerden dat Amerika "een natie van vrijheid en gerechtigheid voor iedereen" is.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/4Dit was Lady Gaga bij de Super Bowl
2/4Lady Gaga zorgt voor spektakel tijdens de rust AFP
3/4Voormalig Amerikaans president George Bush verricht de toss AFP
4/4Lady Gaga daalt neer in de half time van de Super Bowl EPA

Trump zelf was niet aanwezig in Houston. Hij keek de wedstrijd bij zijn golfresort in West Palm Beach in Florida en had er van genoten.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
What an amazing comeback and win by the Patriots. Tom Brady, Bob Kraft and Coach B are total winners. Wow!
2 jaar geleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Super Bowl: onverwacht einde aan bizarre strijd

STER Reclame