NOS VoetbalAangepast

Ajax-trainer Ten Hag: titel zal pas in mei worden beslist

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Utrecht ziet Ajax de achterstand met koploper PSV groeien naar zeven punten. "Het wordt zo wel een erg groot gat", aldus Ajax-aanvoerder Joël Veltman.

"We moeten hopen dat zij een paar keer achter elkaar punten verspelen en we spelen natuurlijk nog een keer in Eindhoven."

Trainer Erik Ten Hag is wat optimistischer over de titelrace met PSV. "Ik weet uit ervaring dat de competitie pas in april, mei beslist zal worden."

Ten Hag: competitie wordt pas in mei beslist

Hoewel Ajax weinig kansen wist te creëren is Ten Hag niet ontevreden. "Het eerste half uur was moeizaam, maar daarna waren we dominant en was de wedstrijd voor Ajax. Ook zijn we geen enkel moment in de problemen geweest. Toch zal het wel beter moeten."

Opvallend is dat Ten Hag niet gewisseld heeft tijdens de wedstrijd. De laatste keer dat een Ajax-trainer dat deed was Danny Blind in 2005.

Ook FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong zag dat zijn ploeg weinig kansen kreeg. "We hadden het lastig, maar ik ben trots op de ploeg. We spelen drie keer tegen niet de minste tegenstanders (AZ, Feyenoord en Ajax red.) en we behalen drie keer een punt. Dan mag je tevreden zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl