NOS SportAangepast

Wozniacki wint Australian Open en grijpt eerste grandslamtitel

Wozniacki wint Australian Open na meeslepend gevecht

Caroline Wozniacki heeft op de Australian Open haar eerste grandslamtitel veroverd. De Deense versloeg in een meeslepend en hoogstaand gevecht Simona Halep nipt na drie sets: 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Beide speelsters hadden hun plaats in hun derde grandslamfinale niet cadeau gekregen. De Roemeense had bijna twaalf uur op de baan gestaan en Wozniacki net geen tien uur. Beiden hadden onderweg ook twee matchpoints overleefd.

De gedroomde finale tussen de nummers één (Halep) en twee van de wereld werd er een om de vingers bij af te likken. Het publiek werd getrakteerd op schitterende rally's in een finale waar opnieuw de hoge temperatuur en luchtvochtigheidsgraad de speelsters teisterden.

Caroline Wozniacki kust de trofee van de Australian Open

Slijtageslag

Wozniacki begon scherper. Vooral dankzij haar sterke forehand, waarmee ze Halep ver achter de baseline hield, kwam ze op 3-0. Toen Halep uit haar schulp kroop en ook de aanval zocht, volgde een boeiende en meeslepende strijd die uitmondde in een slijtageslag.

Toen Wozniacki op 5-3 voor setwinst serveerde, ging het mis. Halep brak terug en sleepte een tiebreak uit het vuur. Daarin was de Deense met zes winners echter oppermachtig. De vermoeidheid sloeg in set twee toe bij de mondiale nummer één, die wel op 5-3 kwam met alles-of-niets-spel.

Een vermoeide Simona Halep laat haar bloeddruk meten tijdens de snikhete finale van de Australian Open

Halep pakte na een lange game zelfs de set, maar leek op en moest haar bloeddruk laten meten. Ook Wozniacki was niet al te fris meer en het gevecht in de derde set (met zeven breaks) tussen de twee uitgeputte speelsters bleef pakkend. Wozniacki creëerde na de mooiste rally van de partij een matchpoint en benutte dat dankzij een fout van Halep.

Hatelijke nul

Wozniacki, nu opnieuw de nummer één van de wereld, stond twee keer eerder in de finale van een major: de US Open in 2009 en 2014. Na 27 WTA-zeges is ze nu dan eindelijk af van de hatelijke nul wat betreft grandslamtitels.

Halep daarentegen moet nog wel wachten op haar eerste grandslamzege. Zij stond tweemaal in de finale van Roland Garros (2014 en 2017), maar moest beide keren knielen.

Wordt Wozniacki de grootste speelster die nooit een grand slam zal winnen?, vroegen verschillende media zich de afgelopen jaren met enige regelmaat af. In Melbourne heeft ze de vraag beantwoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl