NOS SportAangepast

Federer krijgt finaleplaats in de schoot geworpen

Roger Federer staat voor de zevende keer in de finale van de Australian Open. In de halve finale stond de Zwitserse vijfvoudig kampioen met 6-1, 5-2 voor tegen Chung Hyeon, toen de Zuid-Koreaan opgaf vanwege blaren op zijn voet.

De 21-jarige Zuid-Koreaan had eerder opzien gebaard met zeges op de broers Zverev en twaalfvoudig grandslamwinnaar Novak Djokovic. Hij had maar twee sets verloren in zijn vijf partijen.

Geen schijn van kans

Tegen de vijftien jaar oudere Zwitserse meester had Chung echter geen schijn van kans. Alleen in de eerste paar games was er sprake van strijd, maar in het vervolg leefde Federer zich uit en vooral met zijn forehand deed hij Chung pijn.

Halverwege de tweede set liet Chung zich behandelen aan blaren op z'n voet. Die bleken echter te pijnlijk en enkele games later gooide de Zuid-Koreaan de handdoek in de ring.

Twintigste grandslamtitel?

Federer stuit zondag op Marin Cilic, die donderdag de finale bereikte ten koste van Kyle Edmund. De Zwitser speelt dan zijn dertigste grandslamfinale en hoopt zijn twintigste titel te veroveren.

Federer verloor maar één van zijn zes eerdere finales in Melbourne; hij boog in 2009 in vijf sets voor Rafael Nadal. Vorig jaar speelden Federer en Cilic de Wimbledon-finale. De Kroaat ging er in Londen kansloos af en ook hij had toen last van een blaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl