ANP
NOS NieuwsAangepast

'Wie durft hier nou nog met z'n kinderen naar de speeltuin te gaan?'

Het ongeloof is groot in de Amsterdamse buurt waar gisteravond in een wijkcentrum een man werd doodgeschoten. Twee maanden geleden was in de nabijgelegen wijk Kattenburg ook al een dodelijke schietpartij. Omwonenden begrijpen niet wat er aan de hand is. "Je kan wel zeggen dat er hier een overmaat aan wapens is, ja. Ik heb geen idee hoe dat komt", zegt een buurtgenoot in het NOS Radio 1 Journaal.

Een vrijwilliger van het buurtcentrum vertelt dat hij toevallig bij het zwembad was toen het gebeurde. "Anders was ik er wel geweest. Ik hoorde dat twee mannen met bivakmutsen op naar binnen zijn gegaan en zijn gaan schieten. Ze zochten kennelijk iemand, die hebben ze gevonden." Hij vertelt dat een van de jongens die bij de schietpartij in november gewond waren geraakt, nu ook weer getroffen is. "Hij wilde graag mee gaan zwemmen, maar kon niet omdat zijn wond nog niet was genezen."

Omwonenden vertellen in video hieronder wat ze zagen en hoorden:

'We hoorden nog twee keer pof, pof'

De vrijwilliger is helemaal klaar met de schietpartijen. "Op deze manier kun je wel ophouden. Wie durft er nou met zijn kinderen nog naar de speeltuin te gaan hier?" Over de daders wil hij niet te veel speculeren. "De vorige schietpartij had niets te maken met een afrekening of de mocro-oorlog, dat was gewoon een gek die ging schieten. In dit geval weet ik het nog niet."

Identiteit slachtoffer

De politie wil vooralsnog weinig kwijt over de daders en mogelijke motieven. Ook wil een woordvoerder niet zeggen wie het slachtoffer is. "Dit kunnen we pas waarschijnlijk in de loop van de dag bekendmaken, als alle familieleden in kennis zijn gesteld."

De Amsterdamse politie heeft een groot rechercheteam op de zaak gezet. Bekeken wordt of de schietpartij in november iets te maken heeft met die van nu. "We kijken of er een relatie is, of er verbanden zijn."

De woordvoerder snapt dat bewoners bezorgd zijn. "Het is altijd doodeng als zoiets gebeurt. Als dit je overkomt, is het heel erg beangstigend. Dat is ook precies de reden waarom we alles uit de kast trekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl