NOS NieuwsAangepast

Man doodgeschoten in wijkcentrum Amsterdam, vluchtauto's uitgebrand

Bij een schietpartij in een jongerencentrum in Amsterdam is een man gedood. Twee anderen, een man en een vrouw, raakten gewond. De schietpartij was in de wijk Wittenburg in het stadsdeel Centrum.

De omgeving is afgezet. Er is nog niemand aangehouden. De politie gaat uit van een conflict in het criminele circuit en is op zoek naar de dader of daders.

Omwonenden vertellen in video hieronder wat ze zagen en hoorden:

'We hoorden nog twee keer pof, pof'

Het Parool meldt op basis van verschillende bronnen dat het slachtoffer een jongen van 17 uit Amsterdam is. De twee gewonden, allebei buiten levensgevaar, zouden een 19-jarige jongen en een stagiaire van het centrum op Wittenburg zijn. De politie wil daar niks over kwijt.

Buurtbewoners zeggen tegen NOS-verslaggever Jozephine Trehy dat twee mannen met bivakmutsen jongerencentrum Wittenburg binnen zijn gerend. Er waren daar vanavond verschillende activiteiten waar jongeren aan meededen.

Vluchtauto

In Nieuw-West is een auto in brand gestoken en in vlammen opgegaan. De politie houdt er rekening mee dat de witte Volkswagen is gebruikt als vluchtwagen door de dader of daders van de schietpartij.

Later in de nacht is in Amsterdam-Zuidoost een tweede vluchtauto aangetroffen. Ook die is uitgebrand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl