Getty Images

Naast het circuit van Zandvoort heeft ook het TT-circuit van Assen nog steeds plannen om de Formule 1 naar Nederland te halen. En de Drentse organisatie heeft positief nieuws: FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft het circuit een positieve beoordeling gegeven.

Whiting voerde vorige week een zeer grondige keuring uit op het TT-circuit nadat Assen een zogenoemde grade 1-licentie had aangevraagd. Een grade 1-licentie is vereist om een Formule 1-race te mogen organiseren.

Formule 1-race op TT-circuit Assen is mogelijk

De FIA-racedirecteur zei bij de inspectie zeer onder de indruk te zijn van het parcours, maar had wel enkele opmerkingen. Zo moet het circuit nog wel enkele noodzakelijke aanpassingen doen door middel van kerbstones, vangrails en Tecpro barriers.

De kosten daarvoor worden op twee miljoen euro geraamd. Aan het circuit zelf hoeft niets aangepast te worden.

Lange weg te gaan

Arjan Bos, voorzitter van het TT-circuit in Assen, weet dat er nog een lange weg te gaan is. "De beoordeling van Whiting is een belangrijke stap om de Formule 1 terug te krijgen in Nederland, maar we zijn er nog lang niet."

Volgens Bos moet nu het Formule One Management het circuit komen keuren. "Dat zal waarschijnlijk op korte termijn gebeuren."

STER reclame