NOS VoetbalAangepast

Van Persie na eerste speelminuten: rustig opbouwen is het slimst

Met een staande ovatie is Robin van Persie teruggekeerd in de eredivisie, met een invalbeurt tien minuten voor tijd tegen FC Utrecht. Het applaus dat van de Utrechtse tribunes rolde was de Feyenoorder niet ontgaan.

"Hartstikke bedankt daarvoor. Best uniek volgens mij. Het is een toch een stukje waardering dat ik echt heel fijn vind", zei hij na afloop.

Van Persie: ik ben blij dat ik thuis ben

Blijheid voerde sowieso de boventoon bij de spits, die op 2 mei 2004 zijn laatste eredivisiewedstrijd speelde. Met Feyenoord tegen FC Groningen.

Na een lange reis, zoals hij het zelf steeds uitdrukt, die hem in Engeland en Turkije bracht, is hij weer terug bij de Rotterdammers. "Ik ben heel blij terug te zijn, blij met deze nieuwe kans. Bij mijn eigen club nog wel, de club waar ik ben opgegroeid."

Robin van Persie

Heldendaden mogen nog niet van hem verwacht worden, vindt de 34-jarige aanvaller. "Ik heb vijf maanden niet gespeeld. Dat is lang."

"Ik heb twee keer meegetraind en ben blij dat ik vanavond heb kunnen invallen en wat minuten heb kunnen maken. Dat moet ik stapje voor stapje uitbreiden. Rustig opbouwen. Dat is het slimst. En ondertussen probeer ik de andere jongens te helpen."

Happy

In die tien minuten in de Galgenwaard kreeg hij de thuisploeg bijna nog op de knieën. "Ik kreeg een heel goede pass van Diks, geloof ik, maar toen stond ik net niet open genoeg. Dat was jammer. En die laatste bal had ik in de verre hoek willen kegelen", haalt hij zijn kans in de blessuretijd terug. Het bleef echter 1-1.

Robin van Persie maakt zijn rentree bij Feyenoord

Desondanks overheerst de tevredenheid. "Ik geloof dat ik wel uitstraal dat ik happy ben. En dat blijf ik ook. Dat kan ik wel beloven. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het kampioenschap is nu een beetje ver weg, maar Feyenoord heeft bewezen dat het kan. We hebben nu de beker nog en volgend seizoen beginnen we weer met een schone lei."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl