Feyenoord blijft steken op remise bij rentree Van Persie

De inhaalwedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord - op 10 december van het vorig jaar afgelast wegens hevige sneeuwval - is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Naast de beide doelpunten sprong vooral de rentree bij Feyenoord van 'verloren zoon' Robin van Persie in het oog. Onder een luid applaus van de eigen, maar ook van de Utrecht-supporters, verscheen hij tien minuten voor tijd als vervanger van Dylan Vente binnen de lijnen.

Bijna winnende goal Van Persie

Van Persie bemoeide zich in die laatste minuten van het duel nadrukkelijk met het spel en had zich in de blessuretijd onsterfelijk kunnen maken door de winnende te maken. Zijn schot met rechts ging echter hoog over.

Robin van Persie maakt zijn rentree bij Feyenoord

Op een veld dat zichtbaar zwaar te lijden heeft gehad onder de schoonmaakpogingen van een dikke maand geleden, kwam de wedstrijd maar slecht op gang.

Pas halverwege de eerste helft kon er een serieuze scoringskans genoteerd worden, maar toen was het wel meteen raak. Sam Larsson zette Feyenoord op 0-1 met een stuiterbal waarop doelman David Jensen het antwoord schuldig moest blijven.

Halfbakken actie Tapia

FC Utrecht deed verwoede pogingen wat terug te doen, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. Tot kort voor rust Gyrano Kerk de bal meekreeg en de sterke spits eerst Sven van Beek te snel af was en vervolgens tussen Renato Tapia en Jerry St. Juste door glipte.

Tapia trachtte redding te brengen met een terugspeelbal, maar het bleef bij een halfbakken actie waarmee hij juist Kerk in stelling bracht: 1-1.

Sam Larsson schiet Feyenoord naar 0-1

Na rust kwam er meer leven in de brouwerij en was Kerk na een kleine tien minuten dicht bij een tweede treffer. In balbezit gekomen door een slechte uittrap van Bradley Jones schoot hij echter net naast.Aan de andere kant schampte Feyenoord-spits Dylan Vente, de stand-in voor de geschorste Nicolai Jørgensen, de bal slechts bij een goede kopkans.