Antwan Tolhoek Getty Images

Hoewel hun schorsing nog iets minder dan een maand doorloopt, zijn Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn twee dagen mee op trainingskamp geweest naar Spanje met hun wielerploeg Lotto-Jumbo.

Het tweetal kreeg een schorsing van twee maanden opgelegd omdat ze in december samen met de inmiddels ontslagen Juan-José Lobato buiten medeweten van de ploegarts slaapmedicatie hadden gebruikt in Girona.

Op de populaire wielerapp Strava was dinsdag een trainingsrit zichtbaar van Eenkhoorn in Alicante, op dezelfde plek als waar het team deze dagen zijn tent heeft opgeslagen. Te zien was dat de 20-jarige renner bijna 200 kilometer had afgelegd samen met ploeggenoten Paul Martens en Timo Roosen.

De trainingsrit van Pascal Eenkhoorn op Strava Strava

Beide renners zouden juist worden uitgesloten van alle teamactiviteiten, waaronder trainingskampen. Dat meldde Lotto-Jumbo destijds zelf in een persbericht.

'Re-integratietraject'

"De schorsing is niet opgeheven. Integendeel", reageert persvoorlichter Ard Bierens tegenover de NOS. "Zie dit als een onderdeel van het re-integratietraject."

Tolhoek en Eenkhoorn aten in Alicante apart van de rest van de ploeg en mochten niet deelnemen aan teamactiviteiten.

"We willen hiermee voorkomen dat ze straks, als de schorsing erop zit, aan de vooravond van een wedstrijd ineens weer in het team worden opgenomen terwijl er bijvoorbeeld nog zaken met ploeggenoten moeten worden uitgesproken", aldus Bierens.

Lobato (l) en Tolhoek (r) Getty Images

STER reclame