Michelle Dekker tijdens de Olympische Spelen in Sotsji in 2014
NOS SportAangepast

Snowboardster Dekker opgelucht na spannende dag: ik mag naar Korea!

Twijfelen deed ze niet, want ze had immers aan de limieten voldaan. Toch werd maandag 22 januari, de dag waarop NOC*NSF haar voordracht voor de Olympische Spelen moest bekrachtigen, nog heel spannend voor snowboardster Michelle Dekker.

Thuis in Zoetermeer wachtte Dekker op het verlossende telefoontje. "Ik werd pas om 17.00 uur gebeld", vertelt ze een dag later glunderend op luchthaven Schiphol op weg naar de wereldbekerwedstrijd in Bansko.

"Nu is eindelijk de beslissing gevallen: ik mag ook mee naar Korea!"

Snowboardster Dekker opgelucht na spannende dag: ik mag naar Korea!

Dekker dankt haar uitverkiezing aan haar derde plaats op de parallelslalom in Bad Gastein. Op de parallelreuzenslalom, het onderdeel dat wél olympisch is in Pyeongchang, kwam ze dit seizoen nog niet verder dan de 21ste plaats. Een uitschieter en dan ook nog op een niet-olympisch onderdeel.

"Je weet natuurlijk nooit wat er tijdens zo'n meeting kan gebeuren", bevestigt Dekker, die kan begrijpen dat er wel enige twijfel bestond over haar kansen. "Maar ze hebben er zelf voor getekend dat Bad Gastein zou gelden als kwalificatiewedstrijd. Voor mij komt dat natuurlijk goed uit."

Als ik als Nederlander - zonder bergen - twee keer podium kan rijden, dan bewijst dat dat ik een goede snowboarder ben

Michelle Dekker

En dus maakt Dekker na Sotsji - waar ze 19de werd op de slalom en 22ste op de reuzenslalom - voor de tweede keer haar opwachting bij de Olympische Spelen.

Maar zeker niet als toerist. Zo zal ze de openingsceremonie niet meemaken om zich optimaal voor te bereiden op haar wedstrijd.

"Als ik als Nederlander - zonder bergen - twee keer podium kan rijden, dan bewijst dat dat ik een goede snowboarder ben", zegt ze overtuigd van eigen kunnen. "De verschillen zijn heel klein. Als alles een keer goed valt, dan kan ik serieus meedoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl