NOS NieuwsAangepast

Koerden en Turken op de vuist op luchthaven Hannover

Op de luchthaven van Hannover zijn Koerden en Turken met elkaar op de vuist gegaan vanwege het Turkse offensief in Syrië. De politie zette pepperspray in om de groepen uit elkaar te drijven.

De Koerden protesteerden tegen de Turkse militaire operatie in het Syrische district Afrin, gericht tegen de Syrisch-Koerdische militie YPG. Volgens de Hannoversche Allgemeine waren er zo'n 180 mensen op de been in terminal B, van wie er 20 met elkaar op de vuist gingen. Er zouden twee mensen lichtgewond zijn geraakt. Om de groepen van elkaar te scheiden, rukte de politie massaal uit.

De Koerden riepen onder meer "fascist Erdogan". Ze werden naar verluidt aangevallen door passagiers van Turkish Airlines. Hun vlucht liep door de rellen vertraging op.

Schiphol

Op luchthaven Schiphol was vanavond ook een kort protest van Koerden. Enkele tientallen betogers stonden eerst buiten, maar ze gingen daarna de centrale hal binnen. Ze hadden een vlag bij zich met daarop het logo van de YPG.

Een woordvoerder van de marechaussee zegt dat de situatie even dreigde te escaleren. "Maar door ingrijpen van de marechaussee werd dat voorkomen. Daarna gingen ze in plukjes weer naar buiten."

De betoging was niet aangekondigd bij de gemeente Haarlemmermeer. Schiphol laat weten dat het protest geen gevolgen had voor het vliegverkeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl