Ieren nemen afscheid van Dolores O'Riordan

Aangepast
Reuters

Honderden mensen hebben zondagmiddag afscheid genomen van Dolores O'Riordan. De Cranberries-zangeres, die een week geleden overleed, lag opgebaard in de Ierse stad Limerick.

Ondanks het slechte weer vormden zich buiten de kerk waar het afscheid plaatsvond een lange rij van rouwenden. Binnen werd muziek van O'Riordan gespeeld. Ook stonden er foto's van haar en bloemstukken, zoals een van haar bandgenoten met de tekst "Het lied is voorbij, maar de herinneringen blijven".

Bezoekers konden afscheid nemen bij de open kist van O'Riordan, waar ze lag opgebaard met een rozenkrans in haar handen. Haar moeder, vijf broers en zus namen een uur de tijd om condoleances in ontvangst te nemen.

Buiten de kerk vormde zich een lange rij Reuters

Na vier uur werd het lichaam van O'Riordan door haar bandleden de kerk uit gedragen. Ze is overgebracht naar een uitvaartcentrum in Ballyneety, waar belangstellenden maandag nog afscheid van haar kunnen nemen.

Op dinsdag volgt een uitvaartmis, gevolgd door een besloten begrafenis. O'Riordan wordt begraven naast haar vader Terence, die in 2011 overleed.

O'Riordan (46) werd vorige week maandag dood gevonden in een hotelkamer in Londen, waar ze was voor opnames.

Hoewel de politie haar dood niet verdacht noemt, is het nog altijd niet duidelijk waaraan ze precies is overleden. Het onderzoek naar de doodsoorzaak zal tot zeker begin april duren, omdat testresultaten dan pas binnen zullen zijn.

STER Reclame