Dolores O'Riordan in juli 2016 AFP

Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan is niet onder verdachte omstandigheden overleden. Dat is bekendgemaakt door de Britse politie, die het onderzoek naar haar dood nu overdraagt aan een lijkschouwer.

De 46-jarige Ierse zangeres werd gisterochtend dood gevonden in een hotel in Londen, waar ze was voor een opname. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan en geen bewijs gevonden voor een misdrijf.

Waardoor O'Riordan dan wel is overleden, is nog onduidelijk. Ze kampte al enkele jaren met fysieke en mentale problemen. Een vriend zegt dat ze enkele uren voor haar dood in een voicemailbericht nog "vol leven" klonk, grapjes maakte en uitzag naar haar plannen voor de rest van de week.

Stem van een generatie

In Ierland, de thuisbasis van The Cranberries, is verslagen gereageerd op de dood van O'Riordan. "Voor iedereen die in de jaren 90 opgroeide in Ierland, was Dolores O'Riordan de stem van een generatie", zegt premier Varadkar.

Volgens burgemeester Keary van Limerick, waar O'Riordan vandaan kwam, heeft de zangeres het stadje op de muziek- en wereldkaart gezet. In het gemeentehuis is een condoleanceregister neergelegd.

STER reclame