NOS VoetbalAangepast

'Cijfers zijn slecht, maar Feyenoord was vaak beter dan Ajax'

El Ahmadi: we waren vaak beter dan Ajax

Karim El Ahmadi was nog een veredelde jeugdspeler van FC Twente toen Feyenoord voor het laatst een uitwedstrijd won van Ajax. 2005 voelt als een eeuwigheid geleden, ook voor de inmiddels 32-jarige routinier en aanvoerder van de Rotterdamse club.

In aanloop naar de Klassieker van vanmiddag (14.30 uur) zal Feyenoord weinig hoop putten uit het recente verleden. Van de laatste 23 competitieduels met Ajax won de regerend landskampioen er maar één.

"De cijfers zijn slecht, maar als je ons hebt gezien tegen Ajax de laatste jaren, dan waren wij vaak de betere van de twee. Telkens was het een gelijkspel of verloren we. Het wordt tijd dat we aan de goede kant staan", vertelt El Ahmadi.

Dirk Kuijt heeft Feyenoord in 2005 op 2-0 geschoten in de Arena tegen Ajax

Dertien jaar geleden bezorgden Dirk Kuijt en Salomon Kalou Feyenoord de zege (2-1) in Amsterdam. Van de elf daaropvolgende edities van Ajax-Feyenoord won de thuisploeg er maar liefst negen.

El Ahmadi, die in 2008 zijn eerste Klassieker beleefde, vindt dat het krachtsverschil tussen de twee aartsrivalen een stuk minder groot is dan voorheen. "De laatste drie, vier jaar zijn we aan elkaar gewaagd. Dat is voor ons het belangrijkste. Hopelijk pakken we drie punten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl