Michelle Dekker michelledekker.nl

Snowboardster Michelle Dekker is bij de parallelreuzenslalom voor de wereldbeker in Rogla in de kwalificatie blijven steken. De Nederlandse kwam niet verder dan de 22ste plaats. De top-16 plaatste zich voor het hoofdtoernooi.

De eerste van twee wereldbekerwedstrijden in Rogla leverde zaterdag opnieuw een zege op voor de Tsjechische Ester Ledecka, die in de finale de Oostenrijkse Claudia Riegler versloeg. Ledecka zegevierde was dit seizoen in alle vier de wereldbekerwedstrijden de beste.

Dekker start zondag in Rogla nog een keer op de reuzenslalom, de olympische discipline. Daarna draagt de Nederlandse Ski Vereniging haar voor bij sportkoepel NOC*NSF voor uitzending naar de Winterspelen.

Olympische kwalificatieranglijst

Op de olympische kwalificatieranglijst bezet Dekker momenteel een plaats in de top-20 en met derde plaats vorige week bij de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Bad Gastein (een van de kwalificatiemomenten volgens de regels van NOC*NSF, maar geen olympische discipline) heeft de Zoetermeerse ook voldaan aan de aanvullende nationale eis.

"Zondag sluit de wedstrijdencyclus die meetelt voor de olympische kwalificatieranglijst van de internationale skifederatie FIS. Dekker staat nu in de top-20 en zal dat na de wedstrijd op zondag ook nog staan. Dan is het wachten op definitief uitsluitsel van NOC*NSF", aldus technisch directeur Wopke de Vegt van de Nederlandse Ski Vereniging.

STER reclame