NOS SportAangepast

Outsider Dressen verrast bij fameuze Hahnenkammrennen

Thomas Dressen is bij wereldbekerwedstrijden in Kitzbühel verrassend winnaar geworden van de afdaling. De 24-jarige Duitse alpineskiër boekte op de fameuze Streif-piste, met Formule 1-coureur Max Verstappen tussen de toeschouwers, de eerste wereldbekerzege uit zijn loopbaan.

De Zwitser Beat Feuz leek een week na zijn zege bij de prestigieuze afdaling van Wengen ook de klassieke Hahnenkammrennen op zijn palmares bij te schrijven. De wereldkampioen ging op de Oostenrijkse piste lang aan de leiding. Dressen dook echter verrassend 0,20 seconde onder de tijd van Feuz en zorgde voor de eerste Duitse zege in 39 jaar in Kitzbühel.

Aksel Lund Svindal won vrijdag voor de derde keer de Super G in Kitzbühel, maar wist net als Feuz de zware afdaling, waar skiërs op het traject van 3.312 meter duizelingwekkende snelheden halen, nog nooit te winnen. De Noor werd nu zesde, maar behield de leiding in de wereldbekerstand.

Vonn weer de beste in Cortina

Lindsey Vonn boekte bij wedstrijden in Cortina d'Ampezzo haar tweede zege van het wereldbekerseizoen. De Amerikaanse, die vorige maand de beste was op de Super G in Val d'Isère, bleef in Italië nummer twee Tina Weirather maar liefst 0,92 voor op de afdaling.

Vonn eindigde vrijdag na enkele foutjes nog als tweede op de afdaling achter Sofia Goggia. De leidster in de wereldbekerstand ging ditmaal echter onderuit.

"Ik baalde gisteren van die fouten, maar vandaag ging het goed. Ik voel me prima en lig op schema voor de Spelen", aldus de 33-jarige Vonn, die de 79ste WB-zege uit haar carrière boekte en de twaalfde overwinning in Cortina d'Ampezzo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl