NOS SportAangepast

Wereldkampioen Feuz wint klassieke afdaling in Wengen

Wereldkampioen Feuz wint klassieke afdaling in Wengen

Beat Feuz heeft voor de tweede keer de WB-afdaling in Wengen gewonnen. De Zwitser, die de klassieker ook in 2012 op zijn naam schreef, bleef voor eigen publiek Aksel Lund Svindal, de winnaar in 2016, nipt voor.

De Noorse koploper in het wereldbekerklassement op de afdaling had 0,18 meer nodig dan wereldkampioen Feuz voor de 4.500 meter lange race op de flanken van de Lauberhorn, waar de topsnelheid boven de 145 km/u lag.

De Oostenrijkse olympisch kampioen Matthias Mayer eindigde als derde op 0,67 van de winnaar.

De 30-jarige Feuz boekte zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen en de negende in zijn loopbaan. Vier daarvan waren op eigen bodem.

De Italiaanse Federica Brignone na haar race in Bad Kleinkirchheim

Italiaanse Brignone wint Super G

De Italiaanse Federica Brignone heeft in Bad Kleinkirchheim de wereldbekerwedstrijd op de Super G gewonnen. Op de twee kilometer lange Franz Klammer-piste was ze 0,18 sneller dan de Zwisterse Lara Gut. Cornelia Hütter eindigde voor eigen publiek als derde (+ 0,46).

De Super G in Oostenrijk was de vijfde van het seizoen en alle races kenden een andere winnares. Tine Weirather, de leidster in de wereldbeker op deze discipline, werd zevende (+ 1,24).

De 27-jarige Brignone boekte haar zevende wereldbekeroverwinning. Mikaela Shiffrin, koploopster in de algemene wereldbeker, deed na vijf zeges op rij niet mee aan de Super G, het enige onderdeel waarop ze deze winter nog niet won.

Italiaanse Brignone wint Super G

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl