Nicolás Tagliafico in actie tijdens het trainingskamp van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Tagliafico: winnen van Feyenoord zal me altijd bijblijven

Debuteren in het shirt van Ajax met Feyenoord als tegenstander. Nicolás Tagliafico heeft het getroffen. De nieuwe linksback van de Amsterdammers speelt zondagmiddag zeer waarschijnlijk zijn eerste Klassieker.

De 25-jarige Argentijn is al gepokt en gemazeld in de Argentijnse competitie bij Banfield en Independiente. Zijn favoriete voetballers zijn Juan Pablo Sorín en Javier Zanetti. Nietsontziende Argentijnse verdedigers.

Tegenover NOS-verslaggever Joep Schreuder is hij openhartig. Hij moet wennen aan de kou. Logisch, want in Buenos Aires is het nu boven de dertig graden. Tagliafico wil de Nederlandse taal snel onder de knie krijgen.

Tagliafico: Berghuis? Wat is dat?

'Integreert snel'

Coach Erik ten Hag is lovend: "Hij bevestigt wat onze scouts hebben gezien. Hij integreert snel in de groep. En qua voetbal heeft hij al wat in zijn rugzakje."

Over integreren gesproken, bij Ajax noemen ze hem al kortweg Nico. Zelf wil Tagliafico niets liever dan het laten zien op het veld. Over Steven Berghuis, zijn mogelijke tegenstander heeft hij al wel gelezen. De naam uitspreken is nog wat lastig.

"Debuteren en winnen in De Klassieker, dat zal me altijd bijblijven", zo besluit hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl