NOS VoetbalAangepast

Ten Hag klaar voor Klassieker: wij zijn Ajax

Ten Hag: natuurlijk een beladen wedstrijd

Uitgerekend tegen Feyenoord zal Erik ten Hag voor het eerst als coach van Ajax langs het veld staan. Ook hij weet dat het een bijzondere wedstrijd is. "Daarom noemen ze het de Klassieker."

"Natuurlijk ligt er een andere lading op de wedstrijd", vervolgt de opvolger van de vorige maand ontslagen Marcel Keizer. "Het is toch Amsterdam tegen Rotterdam. Daar komt wel wat extra adrenaline bij kijken."

Dominant en attractief

De coach heeft de eerste weken bij zijn nieuwe club intensief getraind. "We hebben de nadruk gelegd op de dingen die al goed waren en daar proberen we wat aan toe te voegen. Dat gaat stap voor stap. Je kan niet in een keer van één naar honderd schakelen."

Erik ten Hag

Volgens Ten Hag hoeven de puristen onder de Ajax-supporters niet te vrezen dat hij zal breken met de Amsterdamse traditie om aanvallend voetbal na te streven.

"Daar heb ik met de clubleiding over gesproken. Ajax staat voor dominant, attractief voetbal. En daar sta ik ook voor. Niet voor niets noemden ze mij in Duitsland de balbezit-trainer."

'Wij zijn Ajax'

Ondanks de korte periode die de Tukker had na zijn aanstelling om zijn ploeg klaar te stomen voor een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, is hij ervan overtuigd dat Ajax klaar is voor de Klassieker. "Dat zie ik aan de spelers. Zij hebben er vertrouwen in."

"Natuurlijk kennen wij de kracht van Feyenoord, maar ook hun zwaktes. Bovendien: wij zijn Ajax, wij gaan van onszelf uit."

Zieke Van Bronckhorst slaat training over

Bij Feyenoord voerde assistent-trainer Jean-Paul van Gastel het woord door ziekte van Giovanni van Bronckhorst. De verwachting is dat de hoofdtrainer zondag wel op de bank zal zitten.

Feyenoord beschikt over een fitte selectie en het elftal dat tegen Ajax speelt wordt morgen bepaald na de laatste training.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl