Utrecht Centraal vanochtend
NOS NieuwsAangepast

'Ik wilde gisteravond naar huis, maar het is vanochtend geworden'

Twee vrouwen eten deze ochtend sushi op Utrecht Centraal. Ze hebben een nachtje doorgehaald en maken zich totaal niet druk over de treinen: "Het rijdt prima." De storm lijkt aan ze voorbij te zijn gegaan.

De treinen rijden intussen prima voor de meeste mensen. Het overgrote deel rijdt weer volgens de normale dienstregeling. Vannacht hebben werknemers op het spoor tientallen problemen verholpen, zegt de NS. De verwachting is dat rond 10.30 uur bijna alle hinder op het spoor voorbij is.

Op Utrecht Centraal zijn de meeste mensen vol goede moed. Zoals een student, die ondanks een ongeplande logeerpartij nu op weg is naar huis: "Ik wilde eigenlijk gisteravond naar huis, maar het is vanochtend geworden. Er was geen mogelijkheid om gisteren nog naar huis te gaan."

Hij kon een slaapplekje krijgen. "Dat is het voordeel als je studeert."

Op het station weten de meesten weten hun trein wel te vinden:

Reizigers zoeken en vinden hun weg op Utrecht CS

Een man en vrouw zitten op een bankje in de stationshal, ze wachten met spanning of hun dochter wel aankomt door alle stormperikelen. "Onze dochter komt zo aan vanuit Nieuw-Zeeland. Het loopt allemaal op tijd... Hé daar zijn ze al! Hallooo!"

Reisplanner check

De meeste reizigers zijn heel bewust naar het station gekomen. Ze weten dat de treinen weer gaan. Zo ook een man die door moet naar Den Haag. Gisteren tijdens de storm had hij nog veel hinder, maar het is goed gekomen.

"Aan de storm kan niemand wat doen, het is gewoon vervelend, maar uiteindelijk ben ik gisteren goed thuisgekomen", zegt hij. "Ik kon meerijden met een collega. Ik heb vanochtend wel eerst even de reisplanner gecheckt."

Een vrouw zit te kleumen op een bankje, ze moet zo de trein hebben richting Duitsland. Ze weet niet of ie gaat, maar verwacht het wel. "Ik heb nog geen bericht gehad dat hij later gaat."

Het 'normale leed' op het station blijft ook bestaan, zoals onvindbare treinen. "Ik ben op zoek naar de trein naar Rhenen", zegt een vrouw. Ze kijkt moeilijk naar haar telefoon. "Ik dacht dat ik het in de app had opgezocht, maar het is niet gelukt. Dus nu sta ik een beetje te zoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl