De onderste vijf
NOS VoetbalAangepast

De onderste vijf: Van Peppen vindt zichzelf goed genoeg voor eredivisie

Dit weekend ontwaakt de eredivisie uit de winterslaap met De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Maar ook onderin is de spanning te snijden. Wordt het beter of blijft het bibberen?

In Langs de Lijn En Omstreken wordt deze week de kelder van de eredivisie onder de loep genomen. Vandaag: vijf stellingen voor Ard van Peppen. Hij was aanvoerder bij Roda JC, maar zat de laatste wedstrijden op de reservebank.

Ard van Peppen

1. Na de aanstelling van Dick Advocaat bij Sparta is Roda JC topfavoriet om direct te degraderen.

"Niet mee eens. Uiteraard hoopt Sparta met Advocaat het verschil te gaan maken. Onze resultaten waren er niet naar, maar in wedstrijden zoals tegen ADO Den Haag hadden we gemakkelijk drie punten kunnen halen."

2. Roda JC hoort gezien de resultaten van de recente seizoenen niet thuis in de eredivisie.

"Nee, ook niet mee eens. Uiteindelijk is de structuur zo dat wanneer je als laatste eindigt, je dan degradeert. Los daarvan: als je erin blijft, blijf je erin. Zo is ook de nummer één de terechte kampioen."

3. Roda JC gaat als complete outsider de beker winnen.

"Ik heb geen glazen bol, maar dat zou heel mooi zijn. Het zou ook zeker een positief effect hebben op onze resultaten in de competitie. Zo'n succes zou geweldig zijn."

Robert Molenaar, de trainer van Roda JC, kijkt aandachtig toe

4. Ard van Peppen is niet goed genoeg meer voor de eredivisie.

"Natuurlijk ben ik het daar niet mee eens. Ik hoop dat het niet zo snel aftakelt als je even niet speelt. De trainer kiest nu voor een ander en dat is vervelend voor mij. Maar dat hoort bij voetbal."

5. Zonder de miljoenen van de Russische investeerder Aleksei Korotajev kan Roda JC het vergeten.

"Niet mee eens. Ik weet niet hoe de financiële situatie van de club eruitziet, al was het de laatste jaren niet al te rooskleurig. De miljoenen kun je wel krijgen, maar als je het ongelukkig uitgeeft, heb je er ook niets aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl