De onderste vijf
NOS VoetbalAangepast

De onderste vijf: 'Vreven een opgewonden standje? Dat kan ik niet ontkennen'

Deze week ontwaakt de eredivisie uit de winterslaap met als hoogtepunt de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Maar ook onderin is de spanning te snijden. Wordt het beter of blijft het bibberen?

In Langs de Lijn En Omstreken wordt deze week de kelder van het rechterrijtje onder de loep genomen. Vandaag: vijf stellingen voor de algemeen directeur van NAC Justin Goetzee, de nummer vijftien in de eredivisie.

Algemeen directeur van NAC Breda Justin Goetzee

1. Door al die huurlingen van Manchester City is NAC NAC niet meer

"Onzin", zegt directeur Goetzee gedecideerd. "Wat NAC NAC maakt is het publiek dat ons in het oneindige steunt. En dat doen ze niet als ze zich niet meer kunnen identificeren met de ploeg."

Van de vijf huurlingen van Manchester City hebben drie zich ontwikkeld tot blikvangers: topscorer Thierry Ambrose, aanvoerder Pablo Marí en Angeliño, de gevleugelde linksback met de fraaie trap. "Dat we veel huurlingen hebben maakt niet uit, zolang ze maar het karakter en de inzet tonen dat bij NAC hoort."

2. Voor het seizoen zou NAC blij zijn met een vijftiende plek

"Ik wel", bevestigt Goetzee, die vorig seizoen met NAC misschien wel onverwacht promoveerde via de nacompetitie. "We hebben de lat hoog gelegd door te zeggen dat we 40 punten willen halen. Als je kijkt naar waar we vandaan komen, dan is de vijftiende plek een geweldige prestatie."

3. Als NAC opnieuw degradeert, betekent dat het einde van de eredivisie-ambities

Daar moet Goetzee even over nadenken. "Goede vraag", begint hij aarzelend. "Degraderen betekent dat we het weer een seizoen met minimale middelen moeten doen. Maar ook met minimale middelen zullen we knokken."

4. Stijn Vreven is ook als trainer nog iets te veel een opgewonden standje

Goetzee schiet in de lach: "Dat is een leuke stelling op de avond dat hij voor de tuchtcommissie staat. Dan kun je het niet ontkennen, hè?"

Trainer Vreven kreeg in november een schorsing van drie wedstrijden (waarvan een voorwaardelijk) opgelegd vanwege zijn gedrag tijdens en na het duel met FC Twente (1-2). NAC ging daartegen in beroep en dus mocht de licht ontvlambare Vlaming zich dinsdagavond melden in Zeist.

Vreven haalt verhaal bij scheidsrechter Mulder

"Natuurlijk hebben na die wedstrijd wel even met hem gesproken", vertelt Goetzee. "Zijn passie is mooi en dat hoort ook bij NAC. Stijn Vreven brengt iets extra's, maar er zijn wel grenzen."

5. Als NAC zich weet te handhaven, is dat reden voor een volksfeest in Breda

"Nou nee, geen volksfeest", relativeert de directeur. "Wel vreugde en opluchting, want dan kunnen we doorgaan op de weg die wij hebben ingezet. Dan kunnen we door."

De onderste vijf in de eredivisie

14. Willem II 18-16 (27-40)
15. NAC Breda 18-16 (20-35)
16. FC Twente 18-15 (24-33)
17. Roda JC 18-11 (17-40)
18. Sparta Rotterdam 18-11 (13-38)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl