AFP

Ook in het buitenland heeft de storm veel overlast veroorzaakt. In Duitsland kwamen zes mensen om in de storm. In Emmerich kwam een man om het leven toen op een camping een boom op hem viel. Twee vrachtwagenchauffeurs kwamen om het leven bij ongevallen in Lippstad en Brandenburg en twee brandweermannen verongelukten tijdens hun werk in Thüringen en Sauerland. Ook kwam een vrouw in de buurt van Neubrandenburg om het leven toen ze de macht over het stuur verloor en tegen een tegemoetkomende vrachtwagen botste.

In heel Duitsland werd het treinverkeer stilgelegd. Treinen reden nog zoveel mogelijk door naar hun bestemming en werden daarna stilgezet. In Emmerich hebben passagiers 7 uur lang vastgezeten in de ICE van Amsterdam naar Basel. De stroom was uitgevallen en de trein kon niet verder, maar de passagiers mochten er pas aan het eind van de middag uit. Inmiddels zijn enkele treinen in de buurt van Bremen weer gaan rijden.

Verder regende het in Duitsland meldingen over omgewaaide bomen en kregen mensen het advies niet de weg op te gaan. In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts bleven scholen vandaag dicht. De storm is via Dresden naar Polen getrokken.

Ook in het Belgische plaatsje Grez-Doiceau is een vrouw omgekomen toen een boom op haar auto viel. In Antwerpen is een aantal huizen ontruimd nadat er een boom op was gevallen. Daarbij raakten vier mensen lichtgewond. Ook werd de gasleiding beschadigd.

Ook stormschade in België

In Peer waaide een deel van het dak van een overdekte skipiste en vanwege gevaar voor vallende takken zijn parken en begraafplaatsen in Antwerpen en Brussel gesloten voor publiek.

Ook in Italië eiste de storm een leven. Een man waaide in de stad Crotone van zijn dak toen hij wilde inspecteren of het dak stormschade had opgelopen.

In Groot-Brittannië was er niet alleen overlast door flinke windstoten, maar ook door sneeuwval. Op de wegen naar het noorden kwamen veel automobilisten vast te zitten. In Schotland viel zo'n 35 centimeter sneeuw. Veel scholen in Noord-Engeland, Noord-Ierland en Schotland bleven vandaag dicht.

Wolf ontsnapt

Ook ontsnapte er een wolf in het graafschap Berkshire, nadat de omheining van zijn verblijf in een dierenopvang door de storm was beschadigd. Schoolkinderen moesten daarom van de politie in de school blijven. De wolf werd vijf uur later gevangen in een dorp 13 kilometer verderop.

In grote delen van Engeland viel de stroom vandaag uit door de storm. Alleen al in het oosten van het land zaten 47.000 huishoudens zonder elektriciteit.

STER reclame