NOS SportAangepast

Nadal toont spierballen in ouderwets mouwloos shirt

Rafael Nadal is eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van de Australian Open. De Spanjaard, die vorig jaar de finale verloor van Roger Federer, zette de Dominicaan Víctor Estrella Burgos met 6-1, 6-1, 6-1 opzij.

Het opvallendste aspect van de wedstrijd was Nadals outfit. Voor het eerst in tien jaar speelde hij weer in een shirt zonder mouwen. De tenniswereld leerde hem zo ook kennen toen hij als tiener opkwam, alleen droeg hij er toen ook een driekwart-broek bij.

"Ik voel me lekker zonder mouwen en ik heb goede herinneringen aan de tijd toen ik daarmee speelde", liet de Spanjaard weten.

Rafael Nadal tijdens de Australian Open van 2005

De 31-jarige Nadal speelde zijn eerste serieuze partij sinds hij zich vanwege een knieblessure moest terugtrekken uit de ATP Tour Finals. Door de uitschakeling van John Isner door Matthew Ebden ligt de weg naar de kwartfinales nu al open voor 'Rafa'.

Dimitrov houdt het simpel

Ook Grigor Dimitrov begon goed aan de Australian Open. De halvefinalist van vorig jaar - toen Nadal hem in vijf sets versloeg - was in ruim anderhalf uur klaar met Dennis Novak: 6-3, 6-2, 6-1.

De als derde geplaatste Dimitrov wordt in Melbourne tot de titelkandidaten gerekend en de Bulgaar liet zien waarom. Hij maakte een solide indruk tegen de qualifier en dicteerde de rally's. Daardoor nam Novak risico's om de wedstrijd te kantelen, maar dat werkte averechts voor de Oostenrijker.

Grigor Dimitrov balt zijn vuist tijdens het duel met Dennis Novak op de Australian Open

"Er stond redelijk wat wind, dus ik kon niet vrijuit spelen en daarom probeerde ik het simpel te houden", sprak Dimitrov, die in 2018 een grandslamtitel wil winnen. "Ik ga niet liegen, dit is mijn droom. Ik moet gewoon honderd procent blijven geven."

Ook een andere publiekslieveling, Nick Kyrgios, bereikte de tweede ronde. De Australiër was met 6-1, 6-2, 6-4 veel te sterk voor Rogério Dutra Silva uit Brazilië.

Cilic overtuigt niet, Sock en Anderson uitgeschakeld

Het spel van Marin Cilic was minder overtuigend. De Kroaat had moeite met Vasek Pospisil: 6-2, 6-2, 4-6, 7-6 (5). Na een voortvarende start werd het spel van Cilic, die vorig jaar de finale op Wimbledon haalde, een stuk slordiger. De Canadees ging bovendien slimmer spelen door het spel te vertragen.

De als achtste geplaatste Amerikaan Jack Sock en US Open-finalist Kevin Anderson vlogen er in de eerste ronde uit.

Marin Cilic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl