NOS SportAangepast

Uittocht van Amerikaanse toppers bij Australian Open

Bij de US Open vierde het Amerikaanse vrouwentennis nog hoogtijdagen met Venus Williams, Sloane Stephens, Madison Keys en Coco Vandeweghe allemaal in de halve finales. Bij de Australian Open zijn drie van hen vannacht al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Williams, de finaliste van vorig jaar, redde het niet tegen Belinda Bencic: 3-6, 5-7. De 20-jarige Zwitserse won vijf jaar geleden de juniorentitel op de US Open en Roland Garros en bestormde de jaren erna de top van de ranglijst (zevende in 2016), maar een polsblessure wierp haar terug.

De mondiale nummer 78 is nu op de weg terug en dat is te zien. De 37-jarige Williams kreeg het directe spel van Bencic (32 winners) niet onder controle en zelfs een regenonderbreking veranderde daar niets aan. Het is nu voor het eerst sinds 1997 dat beide Williams-zussen niet in ronde 2 staan.

Stephens kan niet meer winnen

Stephens verloor voor de achtste keer op rij een duel sinds haar titel op de US Open. Ze serveerde op 5-4 in de tweede set voor de winst, maar Zhang Shuai - in 2016 nog kwartfinaliste - bleek taai en won met 2-6, 7-6 (2), 6-2.

Sloane Stephens

Vandeweghe kwam er mede door griepverschijnselen niet aan te pas tegen de Hongaarse Tímea Babos: 6-7 (4), 2-6. Van de zeventien Amerikaansen in het hoofdtoernooi zijn er nu al acht uitgeschakeld.

Wozniacki, Svitolina en Ostapenko winnen

Caroline Wozniacki, de Deense nummer twee van de plaatsingslijst, won wel, met 6-2, 6-3 van de Roemeense Michaela Buzarnescu. De 27-jarige Wozniacki was al nummer een van de wereld, maar won nog nooit een grandslamtoernooi.

Ook Jelina Svitolina hoopt in Melbourne haar eerste grandslamtitel te pakken. De als vierde geplaatste Oekraïense had geen kind aan de Servische Ivana Jorovic: 6-3, 6-2. Jelena Ostapenko, de kampioene van Roland Garros, haalde de tweede ronde door de Italiaanse routinier Francesca Schiavone met 6-1, 6-4 te verslaan.

Caroline Wozniacki verlaat lachend de baan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl