Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens neemt revanche op Bellis en 'verdient schouderklopje'

Kiki Bertens heeft zich naar de tweede ronde op de Australian Open geknokt. De Wateringse versloeg Catherine Bellis met 6-7 (5), 6-4, 6-2 en nam revanche voor de nederlaag van vorig jaar op Roland Garros tegen de Amerikaanse.

"Het meest blij ben ik met het feit dat ik er op elk moment stond", zei Bertens na afloop. "Er was geen paniek. Ik wist al dat het mentaal een stuk beter ging en dan is het alleen maar fijn dat je zo'n eerste ronde wint. Ik mag mijzelf een schouderklopje geven."

Slordig begin

Bertens begon slordig aan de partij, maar herstelde zich knap van 1-4 naar 5-4 en serveerde voor de set. Een regenbui op 15-15 brak echter het ritme bij de Zuid-Hollandse, die na de hervatting met drie fouten de game verspeelde.

In een wisselvallige tiebreak leek Bertens opnieuw voor een comeback te zorgen, maar op 5-6 schonk ze met een slappe return in het net de setwinst aan Bellis.

Kiki Bertens schudt Catherine Bellis de hand

Bertens baande zich vervolgens met veel gemopper een weg door de tweede set, maar kreeg wel vat op het powerspel van Bellis. Ze begon met zelfvertrouwen te spelen en dat betaalde zich uit.

Bertens had in set drie de overhand, nam een 4-0 voorsprong en bleef ondanks een aantal zware games op de been. De glimlach van opluchting bij Bertens na het benutte matchpoint was veelzeggend.

Het is voor de tweede keer dat Bertens de tweede ronde in Melbourne haalt. De eerste keer was in 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl