Lijnders voor NEC-debuut: Hauptsache drei Punkte

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lijnders voor NEC-debuut: Hauptsache drei Punkte

Pepijn Lijnders staat vrijdagavond voor zijn vuurdoop als hoofdtrainer, als NEC het thuis opneemt tegen Go Ahead Eagles.

De pas 34-jarige Limburger heeft reeds ervaring opgedaan bij PSV, FC Porto en Liverpool, waar hij J├╝rgen Klopp bij het eerste elftal assisteerde.

Nu staat hij voor het eerst op eigen benen, in Nijmegen. Promotie is het doel van de huidige nummer twee van de Jupiler League. "Hauptsache drei Punkte", lacht Lijnders.

Duits voor: het belangrijkste zijn de drie punten. Geleerd van Klopp. Counterpressing, gecombineerd met een Portugese winnaarsmentaliteit, dat hoopt Lijnders bij NEC te implementeren.

Pepijn Lijnders Pro Shots

"Ik wil de kwaliteit van de spelers promoten. Onze manier van spelen moet ervoor gaan zorgen dat ze meer initiatief gaan nemen. Forceren dat ze vaker voor de goal komen, waardoor er een bepaalde individuele ontwikkeling ontstaat."

"Maar in eerste instantie gaat het erom de wedstrijd aan te vallen, grip te krijgen op de tegenstander." Kortom, Hauptsache drei Punkte.

STER Reclame