1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt na achtervolging dode in woning Breda

De politie heeft bij een inval in een woning in Breda een dode man gevonden. Twee mannen die tijdens de inval probeerden te vluchten raakten zwaargewond.

Surveillerende agenten zagen vanochtend rond 05.30 uur een verdachte auto rijden in de wijk Hoge Vucht. Toen zij een stopteken gaven, ging de auto ervandoor.

Na een korte achtervolging stopte de auto bij een appartementencomplex. De twee inzittenden sprongen eruit en renden het complex in, waar de agenten hen kwijtraakten. Dankzij een politiehond kon de politie uiteindelijk achterhalen bij welk appartement de mannen naar binnen waren gegaan.

Ziekenhuis

In de achtergelaten auto bleek een tas met handvuurwapens te liggen. De politie riep daarom een arrestatieteam op om de woning binnen te vallen.

De inval was aan de voorkant van de woning. Op dat moment probeerden de twee verdachten via een balkon aan de achterkant van het gebouw te vluchten. Ze vielen daarbij drie verdiepingen naar beneden en raakten zwaargewond.

De twee verdachten, mannen van 26 en 27 jaar, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze worden daar bewaakt.

Lichaam

Toen rechercheurs na de arrestaties de woning doorzochten, vonden zij het lichaam van een man. Het is niet duidelijk hoe hij om het leven is gekomen.

Het sporenonderzoek in het appartement is nog in volle gang. Een buurtbewoner zegt tegen Omroep Brabant dat zij de berging van een van de verdachten moest aanwijzen. Vervolgens ging de politie met een stormram naar binnen. Het is nog niet duidelijk of er in de berging wat is gevonden.

Verdachten springen van balkon bij politie-inval

Gisteravond deed de politie in Oosterhout, niet ver van Breda, een inval bij een papierrecyclingfabriek. Met een pantservoertuig ramde de politie het toegangshek.

Bij die inval werd 40 kilo cocaïne ontdekt. Volgens de politie is er geen verband tussen beide zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl