Problemen in Duitsland door hoogwater

time icon Aangepast
EPA

Overvloedige regenval en smeltende sneeuw veroorzaken problemen in delen van Duitsland. Bij Heidelberg liepen straten onder water nadat de rivier de Neckar buiten zijn oevers was getreden. In de plaats St. Blasien in het Zwarte Woud zijn 150 mensen geƫvacueerd vanwege overstromingen en aardverschuivingen.

Het waterpeil van de Rijn en Moezel is de afgelopen dagen flink gestegen. Op delen van de Rijn mogen geen schepen meer varen. De stad Keulen, die aan de Rijn ligt, bereidt zich voor op wateroverlast. Er worden onder meer extra damwanden geplaatst.

Door de hevige regen in Duitsland en Frankrijk staat ook in Nederland het waterpeil in de rivieren hoog. Waterschappen hebben maatregelen genomen. Zo zijn de dijken van onder meer de IJssel 'bekramd'. De dijk wordt dan bekleed met een kunststof doek dat werkt als een pleister.

Ook het waterpeil van het IJsselmeer is gestegen. Normaal gesproken staat het peil op zo'n 40 centimeter onder NAP, nu is dat 20 centimeter erboven.

Rijkswaterstaat
@Rijkswaterstaat
Het #water stroomt snel in de #Rijn bij #Spijk. Schepen die stroomafwaarts varen, maken daar slim gebruik van. De komende dagen verwachten we meer #hoogwater in de rivieren. Bekijk zelf de waterhoogte op onze kaart: https://t.co/gXZt47Y1JV
1 jaar geleden

STER Reclame