In de haven van Urk is door de harde wind de VerhalenArk op drift geraakt. Het schip dat is gebouwd naar de Bijbelse beschrijving van de Ark van Noach heeft verschillende schepen in de jachthaven geramd.

Drijvend bijbelmuseum losgeslagen

Er waren zeven mensen aan boord. Zij zijn door de KNRM in veiligheid gebracht. Er zijn nog wel dieren op het schip.

Volgens eigenaren van passagiersschip De Zuiderzee heeft de ark een meerpaal geramd en daarna hun schip over de hele lengte ingedeukt.

Daarna ramde de ark een drijvende steiger en twee daaraan vastgemaakte zeiljachten. De replica is midden in de haven gestrand. "Voor ons zal de schade wel meevallen, omdat het een stalen bak is", vertelt de geschrokken eigenaar van de ark tegen Omroep Flevoland. "Maar ik hoop echt dat het meevalt met die kleine boten."

Afgesloten

De brandweer en de KNRM proberen het schip terug naar de kade te halen. Een gedeelte van het haventerrein is afgesloten. Pas als de wind gaat liggen, kunnen de hulpdiensten meer doen.

Vorige maand raakte de Ark ook al op drift en werd volgens de havenmeester ook een meerpaal uit de kade gerukt. De 70 meter lange boot ligt drie maanden bij Urk.

STER reclame