Weer brand in Brits dierenpark, dertien apen dood

Een huzaaraap, niet een van de apen uit het artikel EPA

Bij een brand in het Woburn Safari Park, ten noorden van Londen, zijn dertien apen omgekomen. Het is de tweede brand in een Brits dierenpark in korte tijd; twee weken geleden kwamen vijf dieren om bij een grote brand in de London Zoo.

De brand in het safaripark brak vanochtend vroeg uit in het verblijf van de huzaarapen, ook wel patas-apen of Afrikaanse meerkatten genoemd. Na twee uur was de brand onder controle.

Werknemers en brandweerlieden konden geen van de apen in het verblijf redden. Het dierenpark laat in een verklaring weten dat uit eerste onderzoeken blijkt dat andere dieren in het park ongedeerd zijn.

Open

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand in het park, dat zo'n 80 kilometer van Londen ligt. Alleen het deel van het park waar de brand uitbrak is afgesloten, de rest van het park blijft open.

Bij de brand twee weken geleden in de London Zoo kwamen een aardvarken en vier meerkatten om. Het is nog altijd onduidelijk wat de oorzaak was van de brand in de oudste wetenschappelijke dierentuin ter wereld.

STER Reclame