De brand ontstond in een winkel en restaurant
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in London Zoo, aardvarken komt om

In de London Zoo is vanochtend een grote brand uitgebroken. Het vuur ontstond in het 'Animal Adventure'-gedeelte en verspreidde zich naar de naastgelegen winkel. De brand woedde enkele uren en kostte het leven van een aardvarken.

De brand ontstond kort na 06.00 uur plaatselijke tijd. De brandweer rukte met groot materieel uit. Zo werden meer dan zeventig brandweerlieden en tien brandweerwagens ingezet om het vuur te bestrijden.

Via Twitter liet de dierentuin in de Britse hoofdstad een paar uur later weten dat het vuur onder controle was, maar dat de London Zoo voorlopig dicht zou blijven. Behalve het aardvarken, dat Misha heet, zijn er geen dode dieren gevonden. Wel zijn vier stokstaartjes vermist.

Grote brand in dierentuin Londen

London Zoo werd in 1828 gesticht door de Zoological Society of London en is de oudste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De huidige collectie omvat meer dan 20.000 dieren van 760 soorten.

De dierentuin is in diverse films gebruikt als achtergrond. Een van de bekendste voorbeelden daarvan is de scène in het reptielenhuis in de film Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl