Hollywoodsterren komen met fonds tegen seksuele intimidatie

#MeToo EPA

Vrouwen in Hollywood komen opnieuw in actie tegen seksuele intimidatie. Ruim driehonderd actrices, regisseurs en producenten hebben een fonds opgericht om slachtoffers die het niet breed hebben financieel te helpen.

Een van de doelen van het fonds is om vrouwen die weinig geld hebben te helpen bij rechtszaken. Zo moet voor onder anderen serveersters en kamermeisjes de drempel lager worden om een zaak aan te spannen.

Het fonds heet Time's Up. Onder de vrouwen die zich erbij hebben aangesloten zijn actrices Reese Witherspoon, Meryl Streep, Emma Stone en Jennifer Aniston. Tot nu toe is er 11 miljoen euro ingezameld.

Zwarte kleding

Ook wil de groep meer gelijkheid voor vrouwen in Hollywood. Om die eis kracht bij te zetten, roept Time's Up vrouwen op om komende zondag zwarte kleding te dragen bij de uitreiking van de Golden Globes. De filmprijzen worden gezien als een graadmeter voor de Oscars.

Vorige maand werd in Hollywood al een commissie opgericht die seksueel wangedrag in de entertainmentindustrie moet bestrijden. Daarbij hebben zich productiemaatschappijen, vakbonden, agentschappen en film- en muziekopleidingen aangesloten.

STER Reclame