NOS NieuwsAangepast

Vrouwen vertellen opnieuw over wangedrag Trump, vragen onderzoek Congres

Drie Amerikaanse vrouwen hebben in een praatprogramma op tv gesproken over seksueel grensoverschrijdend gedrag van president Trump. Ze herhaalden aan tafel bij presentator Megyn Kelly van NBC wat ze ook al tijdens de verkiezingscampagne zeiden: dat Trump hen herhaaldelijk had lastiggevallen. De beschuldigingen beslaan een periode van tientallen jaren.

De drie vrouwen vragen het Congres onderzoek te doen naar het gedrag van Trump. De hernieuwde aandacht voor de klachten over Trump valt samen met de ophef over seksueel wangedrag in de showbizzwereld, journalistiek en politiek. Twee hooggeplaatste politici zijn al opgestapt na #MeToo-verhalen over grensoverschrijdend gedrag.

Ook is er tumult over Roy Moore. De Republikeinse kandidaat-senator voor Alabama hoopt morgen in de Senaat gekozen te worden, in weerwil van beschuldigingen van misbruik van minderjarige meisjes.

Vrouwen vertellen opnieuw over wangedrag Trump

Trump Tower

Rachel Crooks, die ruim tien jaar geleden werkzaam was in Trump Tower in New York, vertelde in de tv-show Megyn Kelly Today dat Trump haar ongevraagd en herhaaldelijk kuste, ook op de mond. Hij vroeg haar ook om haar telefoonnummer. Crooks zei te hebben gezwegen over de zaak omdat ze voor haar baan vreesde.

Jessica Leeds verhaalde hoe Trump haar eind jaren zeventig in een Boeing 747 overal had aangeraakt en haar had gekust. Ze wisselde van plek om een eind aan de ongewenste intimiteiten te maken.

Samantha Holvey, die eerder deelnam aan schoonheidswedstrijden, vertelde dat Trump zich opdrong aan de modellen en de kleedkamers binnenkwam.

Valse beschuldigingen

Het Witte Huis reageerde direct op de uitzending: de beschuldigingen zouden vals zijn en een politiek doel dienen.

Ook liet het Witte Huis weten dat de klachten van de vrouwen al zijn afgehandeld tijdens de verkiezingscampagne, en dat het Amerikaanse volk zijn oordeel heeft geveld met de verkiezing van Donald Trump tot president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl