Virgil van Dijk tekent zijn contract
NOS VoetbalAangepast

Van Dijk: ik bepaal niet de prijs, dat doet de markt

Virgil van Dijk, die sinds vorige week door het leven gaat als de man van 85 miljoen, gaat bij Liverpool met rugnummer 4 spelen. Liverpool liet de kersverse aankoop op Nieuwjaarsdag voor het eerst aan het grote publiek zien.

"Uiteraard is er heel veel geld betaald, maar ik kan daar zelf weinig aan doen", zei de duurste Nederlandse voetballer ooit.

"Niet ik bepaal de prijs, dat doet de markt. Het enige wat ik kan doen is keihard werken en elke dag honderd procent geven. En ik ben van plan dat te doen voor deze club."

Virgil van Dijk

Nog geen debuut

De 26-jarige Van Dijk zal maandag nog niet zijn debuut maken bij Liverpool in de wedstrijd tegen Burnley. Mogelijk gebeurt dat vrijdag in het FA Cup-duel met Everton. En Van Dijk kijkt uit naar zijn debuut.

"Deze club is zo bijzonder. De omvang, de cultuur, de geschiedenis, de spelers, de trainer en uiteraard de fans maken Liverpool speciaal. Dit is voor mij de perfecte club en ik denk hier een betere speler te worden. Ik kan niet wachten mijn eerste speelminuten te maken op Anfield."

Virgil van Dijk, van amateur tot 84 miljoen euro

Favoriete nummer

Van Dijk poseerde trots met het shirt van The Reds, met achterop zijn favoriete nummer. "Ik speelde met dat nummer bij FC Groningen. Helaas kreeg Jordy Clasie nummer 4 bij Southampton en ik wilde het niet van hem afpakken", aldus Van Dijk.

"Bij Liverpool speelde Sami Hyypia met nummer 4 en hij heeft ook gevoetbald bij Willem II, de club waar ik ben opgeleid. Dat maakt het voor mij speciaal."

Klopp: geen haast met Van Dijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl