Gevonden lichaam Leeuwarden is van vermiste Remon Bruinsma

tijd van publicatie Aangepast
Kappers Media

Het lichaam dat vanmiddag werd gevonden in een singel in het centrum van Leeuwarden is van de vermiste student Remon Bruinsma. Hoe Bruinsma in de gracht is terechtgekomen, wordt nog onderzocht.

De 18-jarige Bruinsma werd sinds begin december vermist. Hij zou toen na een uitgaansavond bij een vriend blijven slapen, maar is daar nooit aangekomen. In de nacht van 1 december is hij rond 03.00 uur nog gezien door een cafémedewerker en agenten. Hij zat toen voor een kledingwinkel en zou goed aanspreekbaar zijn geweest.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lichaam in singel Leeuwarden gevonden

Begin december werd er rekening mee gehouden dat Bruinsma in een gracht in de binnenstad was gevallen. De politie heeft al meerdere keren met boten, duikers, honden en een helikopter gezocht, maar tot vandaag leverde dat niets op. Zijn lichaam werd vanmiddag ontdekt door een voorbijganger.

Volgens de politie heeft een familielid van Bruinsma hem vandaag herkend. Ook is de identiteitskaart van de student gevonden op het stoffelijk overschot.

De politie heeft de omgeving van de vindplaats, de Prinsentuin, afgezet. De nieuwjaarsduik in Leeuwarden, die in de buurt gepland stond, ging vanwege de vondst niet door.

STER Reclame