Duikers zoeken in centrum van Leeuwarden naar vermiste student (18)

1/4 Aise van Beets / Omrop Fryslân
2/4 Aise van Beets / Omrop Fryslân
3/4 Aise van Beets / Omrop Fryslân
4/4 Aise van Beets / Omrop Fryslân

In het centrum van Leeuwarden wordt door duikers gezocht naar de vermiste student Remon Bruinsma. De jongen van 18 verdween donderdagnacht spoorloos na een avondje stappen.

Rond de middag is het water bij schouwburg De Harmonie afgezet. Duikers doorzoeken daar het water nadat sonarapparatuur er iets had waargenomen, meldt Omrop Fryslân.

Vermist

Bruinsma was donderdag met studiegenoten op stap. Gedurende de avond raakte hij de groep kwijt, inclusief de jongen bij wie hij zou slapen. Volgens zijn familie hebben een cafémedewerker en agenten hem rond 03.00 uur zien zitten voor een kledingwinkel in de stad. Hij zou goed aanspreekbaar zijn geweest.

Even later is hij verder gewandeld, blijkt uit camerabeelden. Een speurhond, ingezet door de familie, leidde vervolgens naar het water bij theater De Harmonie. Daar loopt het spoor dood.

Zoektocht

De afgelopen dagen zocht de politie al met boten, honden en een helikopter naar de vermiste student. Vrienden en familieleden zoeken massaal mee. De familie heeft inwoners van Leeuwarden met camera's gevraagd of ze de beelden willen bekijken.

De moeder van Bruinsma deelde vrijdag op Facebook een foto van haar zoon en een oproep waarin ze mensen vroeg naar hem uit te kijken. Het bericht is inmiddels meer dan 11.000 keer gedeeld.

STER Reclame