In verschillende plaatsen in het land zijn gisteravond en vannacht weer auto's in brand gestoken. In Utrecht vatten sinds gisteravond zo'n tien auto's vlam, in Amsterdam was het drie keer raak.

In Utrecht waren er branden in Kanaleneiland, Hoograven, Zuilen en Overvecht. In Amsterdam waren er drie autobranden op Wittenburg, bericht stadszender AT5. Die zouden zijn veroorzaakt door vuurwerk. Ook in Purmerend en Zaandam ging een auto in vlammen op.

Veen

In het Brabantse Veen was voor de vierde nacht op rij brand. Vannacht gingen twee auto's in vlammen op, ondanks verscherpt politietoezicht. Een van de auto's was een sloopauto. De brandweer rukte onder politiebeveiliging uit. Tientallen jongeren keken toe hoe de brand werd geblust.

Er is een man aangehouden omdat hij van plan leek een groot vuurwerkpakket aan te steken vlak bij de brand. Na verhoor werd hij weer vrijgelaten.

Wraak

De andere auto werd mogelijk in brand gestoken uit wraak voor een ander incident, meldt de politie, toen er een vechtpartij ontstond na een botsing tussen twee auto's. De afgebrande auto stond op een besloten parkeerplaats.

Veen is berucht om een traditie rond Oudjaar waarbij autowrakken in brand worden gestoken.

Eerder deze week bekogelden relschoppers de politie en brandweer met stenen. Daarvoor zijn drie mensen aangehouden.

STER reclame