David Neres en Justin Kluivert

Buitenspelers geven het Ajax van Reiziger vleugels

Michael Reiziger heeft zijn eerste, en wellicht enige, wedstrijd als interim-coach van Ajax in winst omgezet. Willem II kwam in de Arena nog wel op voorsprong, maar Reizigers vleugelspelers kantelden de wedstrijd: 3-1.

De Amsterdammers kenden een flitsende start met al in de eerste minuut een kans voor David Neres. Vervolgens schonk Hakim Ziyech Donny van de Beek een nauwelijks te missen kans - hij schoot over - en stichtte de Marokkaan ook nog eens gevaar met een vrije trap.

Maar na een kwartier daalde het niveau van Ajax, tot genoegen van de Tilburgers, naar een bedenkelijk niveau.

In de Arena kwam bijna geen Amsterdamse pass meer aan, viel de in de basis gestarte Klaas-Jan Huntelaar uit met een knieblessure en zat het publiek zich stierlijk te vervelen.

Met hernieuwd elan betrad de thuisploeg in de tweede helft het veld, maar acht minuten later hingen de Amsterdamse kopjes weer na de goal van Fran Sol. De Spanjaard, die Ajax vorig jaar al een nederlaag had bezorgd, schoot overtuigend bij de tweede paal binnen.