PSV bedankt het publiek na de overwinning op Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Cocu: twintig thuiszeges op rij is uitzonderlijke serie

De 2-1 zege van PSV op Vitesse in de laatste wedstrijd voor de winterstop leverde een paar aardige statistieken op. Het was de twintigste thuisoverwinning op rij en daarmee zijn de Eindhovenaren nog één zege verwijderd van het clubrecord uit 1988.

Bovendien won PSV al zijn thuiswedstrijden in het kalenderjaar 2017. En dat gebeurde voor het laatst in 1987.

De mooie cijfers brachten PSV-trainer Phillip Cocu niet van zijn stuk. "Het is wel een uitzonderlijke serie", gaf hij toe. "Maar ik ben niet zo van de statistieken. Al die winstpartijen geven wel aan dat je thuis heel goed presteert."

Cocu: twintig thuiszeges op rij is een uitzonderlijke serie

"We hebben vandaag ook weer een volwassen wedstrijd gespeeld. We raakten niet van slag van de achterstand en schakelden er in de tweede helft een tandje bij. In de slotfase werd het nog wel zwaar, dan zie je dat het toch zware weken zijn geweest."

'Lekker op vakantie'

De PSV-trainer gaf ook nog een korte analyse van de eerste seizoenshelft: "Na het debacle tegen Osijek (uitschakeling in de derde voorronde Europa League), aan het begin van het seizoen, hebben we ons goed herpakt. We staan bovenaan met vijf punten voorsprong. Het is belangrijk om met een overwinning af te sluiten. Dan ga je toch met een lekker gevoel op vakantie."

Van Ginkel: op het laatst wel beetje billenknijpen

Aanvoerder Marco van Ginkel keek ook tevreden terug op de overwinning zijn oude ploeg, hoewel Vitesse het de koploper met een vijfmansverdediging wel moeilijk maakte. "Op het laatst was het wel een beetje billenknijpen. En die goal die werd afgekeurd wegens buitenspel was ook wel even schrikken."

De serie van twintig thuiszeges op rij kon Van Ginkel wel bekoren. "Ik heb er geen één gemist, als ik het goed heb. Of er een verband is? Dat weet ik niet", glimlachte Van Ginkel. "Maar het is mooi dat een tegenstander hiernaartoe komt met de gedachte dat hier niets te halen is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl