Vreugde bij PSV, verdriet bij Vitesse

PSV verslaat Vitesse en blijft maar winnen in eigen huis

PSV heeft ook zijn negende duel dit seizoen in eigen huis gewonnen. Vitesse werd in Eindhoven met 2-1 verslagen.

PSV was oppermachtig in de beginfase, kreeg een handvol kansen, maar sprong daar niet al te zorgvuldig mee om. Zo kopte Luuk de Jong de bal recht op Remko Pasveer af en de Vitesse-doelman hoefde amper van zijn plaats te komen om de drie schoten van Hirving Lozano weg te boksen. Steven Bergwijn schoot in kansrijke positie over.

Defensief geklungel van Daniel Schwaab leverde een grote kans op voor Milot Rashica, die zijn schot gekeerd zag worden door doelman Jeroen Zoet. Een minuut later werd het alsnog 1-0 voor Vitesse toen Tim Matavz simpel kon binnentikken na een niet helemaal geslaagd wippertje van Bryan Linssen.

Daniel Schwaab nam vlak voor rust de gelijkmaker van PSV voor zijn rekening

Op slag van rust kwam PSV toch nog langzij dankzij Schwaab, die uit een vrije trap van Lozano van dichtbij binnenkopte.

Lozano op elf

Na rust was een wreefschot van Lozano van een meter of twintig, onderweg aangeraakt door Guram Kashia, goed voor de 2-1 en dat betekende de elfde treffer van de Mexicaan voor de winterstop. Vitesse kon daarna geen vuist meer maken en kwam goed weg toen De Jong naliet toe te slaan na een te zachte terugspeelbal van Matt Miazga.

De marge was minimaal en dus bleef het spannend tot het einde. Even sloeg de PSV-fans de schrik om het hart toen Matavz vlak voor tijd voor een tweede keer scoorde. Hij bleek echter buitenspel te staan.