Reuters
NOS Nieuws

Topmannen Miss America dienen ontslag in na denigrerende e-mails

De top van de organisatie achter de Miss America-verkiezing is opgestapt na een rel rond denigrerende e-mails. Tientallen winnaressen van de verkiezing eisten dat CEO Sam Haskell zou stoppen nadat berichten waren uitgelekt waarin hij zich laatdunkend uitliet over de deelnemers.

49 voormalige titelhouders drongen in een petitie aan op het vertrek van de topmannen. In eerste instantie leek de organisatie nog genoegen te nemen met excuses van Haskell, maar de CEO werd gisteren toch op non-actief gesteld. De bestuursvoorzitter heeft inmiddels zijn ontslag ingediend bij de organisatie.

Daarnaast stapten vandaag ook de leidinggevenden Lynn Weidner en Josh Randle op. Randle bood verder excuses aan aan de Miss America van 2013, Mallory Hagan. Hij reageerde twee jaar geleden op een e-mail waarin zij belachelijk werd gemaakt om haar uiterlijk. "Dat heb ik verkeerd ingeschat", zegt Randle nu.

'Verkeerde woorden'

De e-mails werden door topman Haskell en anderen in organisatie geschreven en verspreid over een periode van drie jaar. In de berichten staan onder meer opmerkingen over het gewicht van Hagan en er wordt gespeculeerd over het aantal mannen met wie zij het bed zou hebben gedeeld. Ook over andere winnaressen werden vulgaire commentaren geschreven.

De opgestapte bestuursvoorzitter Haskell zei dat hij "de verkeerde woorden heeft gebruikt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl