Ook Miss America 2016 Betty Cantrell ondertekende de petitie
NOS NieuwsAangepast

Topman missverkiezing geschorst om denigrerende e-mails

De organisatie van de Miss America-verkiezing heeft bestuursvoorzitter Sam Haskell op non-actief gesteld. Een kleine vijftig vrouwen die de verkiezing ooit hebben gewonnen hadden geëist dat de CEO zou stoppen, nadat e-mails waren uitgelekt waarin hij denigrerend schreef over de deelnemers. Eerder leek de organisatie nog genoegen te nemen met excuses van Haskell.

49 voormalige titelhouders tekenden een petitie nadat Huffington Post gisteren over de e-mails had gepubliceerd. De site heeft e-mails in handen die Sam Haskell en anderen van de organisatie achter de Miss America-verkiezing in een periode van drie jaar aan elkaar schreven.

Haskell schreef onder meer over het seksleven van Miss America 2013, Mallory Hagan. Hij mailde een collega dat tijdens een diner een vrouw tegen hem had gezegd dat haar zoon door Mallory was verleid. Daarop had Haskell geantwoord dat de zoon zich moest laten testen, omdat Mallory met zoveel mensen naar bed was geweest dat Haskell na de 25e was gestopt met tellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl