President Trump houdt zijn hand op de belastingwet
NOS NieuwsAangepast

Trump tekent 'geweldige' belastingwet en gaat daarna op kerstvakantie

Op zijn laatste werkdag van het jaar heeft Donald Trump zijn handtekening gezet onder de grote belastinghervorming die afgelopen week door het Congres werd aangenomen. De Amerikaanse president tekende ook een tijdelijke begroting waardoor een sluiting van de overheid op korte termijn is voorkomen.

Dankzij de nieuwe belastingwet wordt de vennootschapsbelasting voor bedrijven verlaagd van bijna 35 naar 21 procent. Ook gaan de meeste Amerikanen tot 2026 minder belasting betalen.

"Ik ben er erg trots op", zei Trump over de grootste politieke zege van het eerste jaar van zijn presidentschap. "Het is geweldig voor ons land, geweldig voor het Amerikaanse volk."

Trump tekent grootste belastinghervorming in de VS in dertig jaar

Het is de grootste hervorming van het fiscale systeem van de VS sinds midden jaren 80. De kosten voor de schatkist zijn zo'n 1250 miljard euro over de komende tien jaar.

Trump had ook lovende woorden voor bedrijven zoals Boeing, Wells Fargo en AT&T, die dankzij de lastenverlichting bonussen hebben aangekondigd voor hun werknemers. "Ondernemingen gaan hierdoor echt helemaal uit hun dak", zei hij.

Direct na het ondertekenen van de documenten vloog Trump naar Zuid-Florida, waar hij de feestdagen met zijn gezin doorbrengt. Hij wordt op Nieuwjaarsdag weer in Washington D.C. verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl