Meerkampster Vetter is de twijfel voorbij

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vetter in de schaduw van Schippers naar de wereldtop

In de schaduw van Dafne Schippers werkt meerkampster Anouk Vetter zich naar de wereldtop op de meerkamp. Na haar Europese titel op de zevenkamp van vorig jaar in Amsterdam maakte ze deze zomer een nieuwe sprong naar de top met brons tijdens de WK in Londen.

"Toen mijn naam op het scorebord verscheen, heb ik echt heel hard gehuild", blikt de 24-jarige atlete terug op het hoogtepunt.

Waar sprintster Dafne Schippers inmiddels door haar wereldtitels op de 200 meter als een van de 'grote dames' in de atletiekwereld wordt behandeld, kan Vetter in redelijke anonimiteit haar weg naar de top vervolgen.

Van A naar B

De dochter van bondscoach Ronald Vetter heeft geen moeite met het verschil in benadering. "Ik vind dat niet lastig. Sprint is wat makkelijker te volgen. Je moet zo snel mogelijk van A naar B. Meerkamp is lastiger. Het zijn verschillende onderdelen en kent een puntensysteem. Ik merk wel dat Nederland de meerkamp steeds beter gaat snappen en dat vind ik wel leuk."

Anouk Vetter viert haar bronzen medaille op de zevenkamp tijdens de WK in Londen ANP

Cruciaal bij haar bronzen medaille op de WK was het onderdeel speerwerpen. Na de eerste dag in Londen stond Vetter vijfde. "Ik stond er niet zo goed voor."

Op de slotdag had ze een topprestatie nodig op de onderdelen verspringen, speerwerpen of de afsluitende 800 meter om aan een medaille te komen. En de 800 meter is nou niet bepaald haar favoriete onderdeel.

De gewenste uitschieter kwam er, bij het speerwerpen. Haar derde en laatste poging was goed voor een afstand van 58 meter en 41 centimeter. Niemand kwam verder in het Olympisch Stadion. Op de afsluitende 800 meter beperkte ze haar verlies op de concurrentie.

Nerveus

Toch was er direct na de streep nog twijfel. "Ik moest eerst mijn naam op het scorebord zien", kijkt ze terug. "Vroeger was ik nerveus voor wedstrijden. Tegenwoordig kijk ik uit naar evenementen. Dat ik Europees kampioen ben, helpt daarbij."

STER Reclame