Vreugde bij Feyenoord na de snelle 1-0 van Steven Berghuis

Berghuis schiet Feyenoord voorbij Heracles in KNVB-beker

Feyenoord heeft zich als laatste club verzekerd van de kwartfinales van de KNVB-beker. Heracles Almelo werd met 3-1 verslagen.

Steven Berghuis opende vroeg de score op aangeven van Tonny Vilhena, nadat Dries Wuytens in de fout was gegaan. Sven van Beek leek na ruim een kwartier spelen het duel te beslissen met een rake kopbal, maar de Almeloërs toonden veerkracht.

Sven van Beek viert zijn treffer tegen Heracles
    Tim Breukers
    Steven Berghuis stuit op Bram Castro

Tim Breukers zorgde voor de aansluitingstreffer en nog voor rust redde Brad Jones op een inzet van Kristoffer Peterson. De rebound van Breukers zeilde naast.

In de tweede helft bleef het lang spannend. Dylan Vente, die net als tegen Sparta Nicolai Jørgensen verving, schoot in het zijnet en Jens Toornstra zag zijn inzet voorlangs gaan.

Videoscheidsrechter

In de slotfase kreeg Feyenoord een penalty op advies van videoscheidsrechter Björn Kuipers. Jean-Paul Boëtius werd in de zestien aangetikt door Sebastian Jakubiak.

Berghuis benutte de strafschop overtuigend en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Van Beek

Voor doelpuntenmaker Van Beek, die zijn 'vliegtuigje' weer eens kon opstarten, was het een bijzondere avond. "Iedereen weet wat er met mij gebeurd is. Ik heb hard gewerkt om terug te komen van een blessure. Ik ben er weer."