Mikhail Rosheuvel in duel met Tommy Bekooij

Ploeterend Roda JC via VVSB naar kwartfinales

Roda JC heeft met veel pijn en moeite de laatste acht bereikt in de KNVB-beker. De hekkensluiter van de eredivisie klopte de amateurs van VVSB met 1-0.

Dani Schahin eiste in Noordwijkerhout de hoofdrol op, zowel positief als negatief. De spits van Roda JC kopte na 48 minuten spelen raak, maar moest kort daarop het veld verlaten wegens zijn tweede gele kaart.

De treffer van de Duitser zorgde voor enige discussie, want Schahin duwde tegenstander Tomas Arroyo in de rug. Scheidsrechter Ed Janssen en videoarbiter Dennis Higler vonden het niet strafbaar.

Dani Schahin kopt de 1-0 langs VVSB-keeper Ruben Valk
    Roda JC viert de treffer van Dani Schahin
    De aftocht van Dani Schahin na zijn rode kaart
    Nathan Rutjes en Tim de Rijk

Met tien man hield Roda JC vervolgens stand, al kreeg de tweededivisionist meerdere kansen, via onder anderen Tim de Rijk. Voor rust tikte hij de bal van dichtbij tegen de paal.

Zo bleef Roda JC een blamage bespaard tegen de verrassende halvefinalist van 2016.