NOS NieuwsAangepast

Amsterdam lokt Londenaren: 'jouw wekelijkse huur is hier maandelijkse huur'

De SP-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam wil opheldering van het gemeentebestuur over een campagne van Amsterdam Marketing in Londen. Daarin worden Londenaren geattendeerd op de lage huurprijzen in Amsterdam.

Op borden langs de weg staat de tekst: "Wanneer je je realiseert dat het de maandelijkse huur is, niet de wekelijkse". Ook wordt doorverwezen naar de website iamsterdam.com, waarop Amsterdam wordt aangeprezen als vestigingsplaats voor bedrijven.

Wie bedenkt zoiets

"Terwijl Amsterdammers die in onze stad hun wortels hebben de stad uit moeten, omdat de huizen onbetaalbaar worden, prijst Amsterdam Marketing de stad aan omdat de huren goedkoper zijn dan in Londen", zegt het SP-raadslid Tiers Bakker. "Wie bedenkt nou zoiets?"

Amsterdam Marketing krijgt subsidie van de gemeente. Bakker wil dat het stadsbestuur de campagne zo snel mogelijk stopzet.

Het gemeentebestuur laat weten dat de poster maar één uiting is van een bredere campagne om Amsterdam als vestigingsplaats te promoten bij bedrijven die Londen na de brexit willen verlaten. De poster hangt alleen in het zakelijke hart van Londen en verdwijnt daar volgende week.

De gemeente erkent dat de tekst ergernis kan opwekken bij Amsterdammers die een hoge huur moeten betalen. Bij een overleg met Amsterdam Marketing volgende maand zal de gemeente erop aandringen bij campagnes beter rekening te houden met wat er in Amsterdam speelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl